Τρίτη 30 Ιουνίου 2020


1ο και  5ο Δημοτικό Αρτέμιδος
Ξέμειναν από «πρωτάκια»

Η συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού συνεχίζεται σε όλη τη χώρα και ακουμπά όπως δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία και αναπτυσσόμενες περιοχές, όπως η Αρτέμιδα και η Ραφήνα. Η δεκαετής οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας οδήγησαν και σε επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος, αποτυπώνεται και στις έγγραφες των μαθητών.
Μειωμένες είναι οι εγγραφές μαθητών στην πρώτη τάξη, σχεδόν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Αρτέμιδας και της Ραφήνας, με πιο αισθητή τη μείωση στα σχολεία του κέντρου, δηλαδή το 1ο και το 5ο Αρτέμιδος, όπου και για τα δυο αυτά σχολεία προσήλθαν μόνο 24 παιδιά. Έτσι, το πιο πιθανό είναι να κάνει πρώτη τάξη το ένα από τα δυο αυτά σχολεία, εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συγχώνευση τους αργότερα.
Εκπαιδευτικοί της Αρτέμιδας σχολίαζαν πως οι μειωμένες γεννήσεις στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης, 2010 – 2015, αποτυπώνονται πλέον στις εγγραφές, ενώ, η φυγή Αλβανών και άλλων μεταναστών από το κέντρο της Αρτέμιδας κάνει πιο αισθητή την τάση αυτή στα συγκεκριμένα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου