Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020


Με τον COVID-19 να επανέρχεται
Το Κ. Υ. Σπάτων αδυνατεί να κλείσει ραντεβού

Η καταγγελία στο «artemispress” είναι συγκεκριμένη και όπως είδαμε κυκλοφόρησε και στο f/b:
«Στις αρχές Αυγούστου τηλεφώνησα στο Κέντρο Υγείας Σπάτων για να μου κλείσουν ραντεβού για συνταγογράφηση φαρμάκων γιατί οι συνταγές θα έληγαν. Μου απάντησαν να τηλεφωνήσω στις 20/8 γιατί τότε ξεκινούν τα ραντεβού του Σεπτεμβρίου.
Σήμερα 20/8 που τηλεφώνησα μου είπαν να ξαναπάρω στις 1/9 και βλέπουμε. Στην ερώτηση μου τι θα δούμε μου απάντησαν αν υπάρχει γιατρός, γιατί τώρα δεν υπάρχει».
Στην 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Αυγούστου, είχε γίνει μια παρόμοια καταγγελία από το δημοτικό σύμβουλο Δ. Κουτρουμπίνη ότι τα ραντεβού του Αυγούστου ακυρώνονταν λόγω έλλειψης προσωπικού. Ζήτησε έτσι με την ερώτηση του την παρέμβαση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στους αρμοδίους. Ζήτησε επίσης ενημέρωση για τη διαχείριση παλιότερης απόφασης – ψηφίσματος του δημοτικού οργάνου που αφορούσε την αύξηση του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.
Η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κατά περίεργο τρόπο προκάλεσε τη μήνη αρκετών μελών του συμβουλίου αλλά και παρέμβαση του δημάρχου Δ. Μάρκου, ο οποίος υποτιμώντας τα όσα ανέφερε ο Δ. Κουτρουμπίνης, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχετικά παράπονα από δημότες. Υπονόησε δε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την αύξηση του προσωπικού στο Κ. Υγείας, αναφέροντας πως τέτοια ψηφίσματα όπως αυτό για ενίσχυση του Κέντρου δεν έχουν καμία απήχηση.
Ανεξήγητα περίεργη ήταν όμως και η στάση των άλλων ομιλητών –και μάλιστα της δημοτικής αντιπολίτευσης- οι οποίοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες και τις υπαρκτές ελλείψεις, έκαναν λόγο για «κουτσομπολιά» και για αναρμοδιότητα του Δήμου ή ακόμη και πως αν γίνουν οι προτεινόμενες προσλήψεις ...δεν θα χωρούν ούτε στην ταράτσα.

«Υπουργείο Υγείας είμαστε»;

«Υπουργείο Υγείας είμαστε»; διερωτήθηκε αγανακτισμένος ένας εκ των αντιδημάρχων, διακόπτοντας στη δευτερομιλία τον ερωτώντα δημοτικό σύμβουλο.
Φυσικά και ο Δήμος δεν είναι υπουργείο Υγείας· πρέπει όμως να έχει έγνοια για τις δομές Υγείας στις πόλεις του και να πιέζει με διαρκείς παρεμβάσεις του την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με στελέχη και εξοπλισμό. Τη στιγμή που τέθηκε τέτοιο ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημότες θα περίμεναν τη διερεύνηση των καταγγελιών και όχι το κουκούλωμα.
Ο Δήμος και πολύ περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει κανένα λόγω να καλύπτει την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας για τη δομή πρωτοβάθμιας Υγείας της περιοχής και μάλιστα όταν ο COVID-19 επανέρχεται, πιο απειλητικά.
Οι δημότες έχουν απόλυτη ανάγκη για ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου