Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ο βουλευτής Αν. Αττικής & τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις Μυκήνες:

Επίθεση Σκουρολιάκου σε Μενδώνη για την προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης


«Ήμουν σήμερα το πρωί στις Μυκήνες. Είναι φριχτό το θέαμα και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε», ανέφερε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ο Π. Σκουρολιάκος. 
«Τα καμένα χόρτα προφανώς δίνουν μια άσχημη εικόνα, αλλά ήταν καμένα χόρτα» υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη, υποτιμώντας και από το βήμα της Βουλής την έκταση της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Πάνου Σκουρολιάκου κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε «υπερήφανη» για τον τρόπο με τον οποίο κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός ώστε να μην προκληθούν ζημιές στις αρχαιότητες των Μυκηνών. Μάλιστα, η Λ. Μενδώνη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας... να μην μιλάμε για πυρκαγιές «στο σπίτι του καμένου».
Ο Π. Σκουρολιάκος χαρακτήρισε «φριχτό» το θέαμα του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών μετά την πυρκαγιά και θύμισε ότι η μόνη άλλη φορά που εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αρχαιολογικό χώρο ήταν το 2007 στην Ολυμπία, πάλι επί κυβέρνησης Ν.Δ. Επίσης, τόνισε ότι η κατάσταση στις Μυκήνες «πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να την εξωραΐσετε» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα τελειώσουν εδώ οι καταστροφές» που συμβαίνουν επί της υπουργίας της Λ. Μενδώνη.

«Είστε η υπουργός που άφησε για δύο καλοκαίρια απροσπέλαστη την Ακρόπολη για τα άτομα με αναπηρία»
«Θέλετε, δεν θέλετε, είστε η υπουργός που άφησε για δύο καλοκαίρια απροσπέλαστη την Ακρόπολη για τα άτομα με αναπηρία» τόνισε ο Π. Σκουρολιάκος αναφερόμενος στην καθυστέρηση της κατασκευής του ειδικού αναβατορίου στην Ακρόπολη κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του. Ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την προσπάθεια της Λ. Μενδώνη να αποδώσει... στον κορωνοϊό την καθυστέρηση της κατασκευής του αναβατορίου στην Ακρόπολη και τόνισε ότι «αιτία καθυστέρησης δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά η έλλειψη συντονισμού και η προχειρότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου