Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστολή στη Ν. Κεραμέως

Με 29 μαθητές η τάξη στα πρωτάκια 1ου και 5ου Δημοτικού Αρτέμιδος 

Με επιστολή στην υπουργό Παιδείας και τη διεύθυνση της Α΄ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Γονέων των δυο σχολείων ζητά την "αποκατάσταση της ομαλής, ασφαλούς κι εύρυθμης λειτουργίας τόσο των μαθητών της Α΄ τάξης όσο και του σχολείου γενικότερα".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Μια γέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID-19, συνθήκες στις οποίες όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε προκειμένου να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση

Προσαρμογή όμως σε μία τάξη με 29 μαθητές και μάλιστα της πρώτης, όχι μόνο είναι ανέφικτη, αλλά και απαράδεκτη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό. Το ολοήμερο πρόγραμμα των σχολείων μας δεν λειτουργεί. Για πόσο; Άγνωστο...

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας στις 16-09-2020 με την Διεύθυνση Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, πήραμε την απάντηση για το ζήτημα της Α᾿ τάξης ότι «η Διεύθυνση προχώρησε κατ’ εξαίρεση τη διχοτόμηση της συγκεκριμένης τάξης και περιμένουμε αναπληρωτή», χωρίς να μας διευκρινιστεί σε πόσο χρόνο εκτιμάται ότι θα γίνει η αναπλήρωση αυτή.

Ως γονείς δεν μας απασχολεί το πώς προέκυψαν τα παραπάνω ζητήματα, αλλά το γιατί. Ένα «γιατί» που κανένας γονιός δεν περίμενε ότι θα προκύψει, εφόσον όπως εξαγγέλθηκε, προσλήφθηκαν αρκετοί αναπληρωτές και «διατυμπανιζόταν» στα μ.μ.ε. τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες ότι υπάρχει κρατική μέριμνα για την αντιμετώπιση τέτοιων και παρεμφερών ζητημάτων με την ἐναρξῃ της νέας και εξαιρετικά ιδιαίτερης, θα προσθέταμε, σχολικής χρονιάς.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι με την επιστολή μας αυτή, θα ανταποκριθείτε άμεσα,  στην επίλυση των παραπάνω ζητημάτων, που για εμάς αποτελεί μονόδρομο Για την αποκατάσταση της, ομαλής, ασφαλούς κι εύρυθμης λειτουργίας τόσο των μαθητών της Α΄ τάξης όσο και του σχολείου γενικότερα.

ΤΟ Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου