Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Προτάσεις για σχολεία & Covid-19 

Την αξιοποίηση «Ζηρίδη» ζητά 

η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Την αξιοποίηση των κενών σχολικών εγκαταστάσεων «Ζηρίδη», οι οποίες είναι έτοιμες αίθουσες, (περίπου 50) και βρίσκονται πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό της πόλης των Σπάτων, έθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής Φ. Αργυρός. Χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση, τόνισε, καλώντας το δήμαρχο και τα αρμόδια στελέχη του Δήμου να υιοθετήσουν την πρόταση.

Στην εισήγηση του Δ. Μάρκου, ο οποίος ήταν από πριν τη συνεδρίαση ενήμερος για την πρόταση, είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε «οι εγκαταστάσεις πουλήθηκαν» και δεν έδειξε διάθεση διερεύνησης του θέματος και της πιθανής διεκδίκησης των εγκαταστάσεων «Ζηρίδη».

Οι προτάσεις της παράταξης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως κατατέθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσιοποιήθηκαν αργότερα, είναι οι εξής:  

1) Να τοποθετηθούν θερμικές πύλες σε όλα τα σχολεία μας – συνεργασία με την Περιφέρεια.

2) Να εξοπλιστούν τα σχολεία με θερμόμετρα, ώστε να γίνονται άμεσα θερμομετρήσεις μαθητών, όταν παραστεί ανάγκη.

3) Σε όλα τα σχολεία να δοθεί επαρκής αριθμός μασκών – αντισηπτικών – γαντιών και όποιο άλλο αναλώσιμο υλικό κριθεί απαραίτητο.

4) Να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

5) Να προσληφθούν άμεσα όσες νέες καθαρίστριες χρειάζονται ακόμη καθώς και τραπεζοκόμοι, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα το ολοήμερο σχολείο. Ένταξη σε πρόγραμμα σχολικών γευμάτων.

6) Να λειτουργήσουν οι γραμμές μεταφοράς μαθητών με επιπλέον πούλμαν, για υγειονομικά ασφαλή μεταφορά των μαθητών – συνεργασία με την Περιφέρεια.

7) Να αξιοποιηθεί άμεσα το σχολικό συγκρότημα ΖΗΡΙΔΗ στα Σπάτα. Πληρεί όλες τις προδιαγραφές ώστε να λυθούν – σε πολύ μεγάλο βαθμό – οι ανάγκες για επιπλέον αίθουσες, με στόχο την μείωση του αριθμού των μαθητών. Είναι έτοιμες αίθουσες, (περίπου 50) πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό της Πόλης των Σπάτων και δεν χρειάζονται καμιά κτιριακή παρέμβαση. Χρειάζεται μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.

8) Στα σχολεία όπου δεν υπάρχει τρόπος μείωσης του αριθμού των μαθητών σε κάθε αίθουσα, προτείνουμε την εκ περιτροπής διδασκαλία.

9) Να δούμε άμεσα το ενδεχόμενο αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάτων, προκειμένου να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του ίδιου σχολείου.

10) Να τοποθετηθούν στους προαύλιους χώρους των σχολείων, στέγαστρα για τον Χειμώνα και τις βροχερές ημέρες. Να είναι τύπου πέργολας για άμεση τοποθέτηση, χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

11) Στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, να υπάρξει επικοινωνία με το παραπλεύρως οικόπεδο – ιδιοκτησίας του Δήμου – ώστε να προαυλίζονται άνετα οι μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου