Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ - ΚΤΥΠ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στη Βουλή οι καταγγελίες Μάρκου για τη σχολική στέγη στην Αρτέμιδα

Μετά τις γνωστές καταγγελίες του δημάρχου Δ. Μάρκου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι η κυβέρνηση και η ΚΤΥΠ δεν προχωρούν στην ανέγερση των σχολείων, παρ' ότι ο Δήμος έχει παραχωρήσει τα οικόπεδα, κατετέθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ σχετική ερώτηση στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αττικής Π. Σκουρολιάκος και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Καταγγελίες του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας σχετικά με τις σχολικές στέγες του Δήμου».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον -βοηθούντος και του δημάρχου Δ. Μάρκου- αν επιβεβαιωθούν οι φερόμενες ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της ΚΤΥΠ. Σε περίπτωση όμως που ο αρμόδιος υπουργός διαψεύσει το δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος ανοίγει εκ των πραγμάτων μείζων θέμα αξιοπιστίας της Δημοτικής Αρχής.

Η ερώτηση στη Βουλή

Θέμα: «Καταγγελίες του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας σχετικά με τις σχολικές στέγες του Δήμου»
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Καταγγελίες του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας σχετικά με τις σχολικές στέγες του Δήμου»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μάρκου προέβη σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης αλλά και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] σχετικά με τις νέες σχολικές στέγες που απαιτούνται στον Δήμο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρκου, απαντώντας στην αντιπολίτευση για τις καθυστερήσεις στην ανέγερση σχολείων, απάντησε ότι ο Δήμος έχει διαθέσει στην ΚΤΥΠ οικόπεδα για μια σειρά σχολεία, στα Σπάτα και την Αρτέμιδα, χωρίς να έχει προχωρήσει η κατασκευή τους. Όπως για παράδειγμα, ο χώρος για το 4ο Δημοτικό των Σπάτων ή ακόμα για το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων. Πρόσθεσε δε ότι όταν ο Δήμος ζήτησε ενημέρωση οι αρμόδιοι είπαν ότι έχει χαθεί ο φάκελος.
Επίσης ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του τόνισε πως τέτοιες δικαιολογίες προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη κονδυλίων για την σχολική στέγαση.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

    • Υπάρχει ή όχι ο φάκελος με τις παραχωρήσεις του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος στην ΚΤΥΠ;
    • Πότε και με ποιο τρόπο θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας στην ΚΤΥΠ για την δημιουργία σχολικών μονάδων;
    • Ποιοι άλλοι Δήμοι της Ανατολικής Αττικής έχουν παραχωρήσει οικόπεδα στην ΚΤΥΠ για σχολικές στέγες αλλά δεν έχει ξεκινήσει η ανέγερσή τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Παππάς Νικόλαος (Νίκος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου