Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αναζητώντας άρωμα & χρώμα

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Η συγκλονιστική αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη της Χ.Α. κυκλοφορεί πλέον από τις εκδόσεις Αντίποδες. Το βιβλίο έχει τίτλο «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», αντηχώντας την χαρακτηριστική φράση από το κλείσιμο της αγόρευσης. Ο εκδοτικός οίκος αναφέρει: «Η δίκη της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε το 2015 και οδεύει προς το τέλος της, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων.

Στη διάρκειά της αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της οργάνωσης, από τις απαρχές της μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» Η αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, αναδεικνύει τον ναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης και τη στρατιωτική δομή της, περιγράφει τη δράση των ομάδων κρούσης και τις επιθέσεις κατά μεταναστών και πολιτικών αντιπάλων. Η επιχειρηματολογία και η ρητορική της ένταση την καθιστούν ένα σημαντικό τεκμήριο της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας».

Πηγή: www.lifo.gr.

Αυτή η αγόρευση διασκευάζεται σε μια courtroom σκηνική πράξη, από την Λυδία και την Δανάη Λιοδάκη και ανεβαίνει στον κινηματογράφο Τριανόν στις 20 και 21/9 (9 μ.μ.).

Ο Γεράσιμος Γεννατάς είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να εξαπολύσει το δριμύ μανιφέστο του συγγραφέα εναντίον της alt-right συνθηματολογίας. Στο πλάι του στέκονται ο Παύλος Κατσιβέλης και ο Γιώργος Χανός, δύο μουσικοί που συνδιαλέγονται μαζί του επί σκηνής. Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της πραγματικής δίκης, οι συντελεστές της παράστασης καταγγέλλουν την οργάνωση με δηκτικό λόγο και μανιχαϊστικό υπόβαθρο. Σε συνθήκες ακραίων αντιθέσεων το κοινό καλείται να διαλέξει με ποιους είναι; Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Παρουσίαση: Στεφανία Γερανιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου