Κυριακή 5 Ιουλίου 2020


Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος
Συνάντηση για τις ιδιοκτησίες με προβλήματα δασικού χαρακτηρισμού

Ενημερωτική συνάντηση για το νέο περιβαλλοντικό νόμο και τις ιδιοκτησίες με προβλήματα δασικού χαρακτηρισμού, διοργάνωσε σήμερα το Σάββατο 4 Ιουλίου σε καφέ της παραλίας η Ομοσπονδία Συλλόγων Αρτέμιδος.
Τη εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Ε. Πιτσιγαυδάκη και παρευρέθηκαν η επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ Α. Ραφτοπούλου, ο πρόεδρος του Τοπικού της Αρτέμιδος Σ. Αρμύρος, ο σύμβουλος Δ. Μποντζολής και άλλοι.  Ομιλητές στη συνάντηση ήταν ο δασολόγος Ε. Σταματόπουλος και ο νομικός Π. Αθανασόπουλος.
Οι εισηγητές ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες για τις διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν για τον αποχαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών που διεκδικούν και τις προθεσμίες που προκύπτουν από τον πρόσφατο νόμο.
Σύμφωνα με τους εισηγητές, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που υπολογίζεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μετά, θα πρέπει να καταθέσουν –αν θίγονται- αντίρρηση σε προθεσμία τριών μηνών. Στη συνέχεια και τους επόμενους τέσσερις μήνες θα πρέπει να παραστούν στην εξέταση της αντίρρησης τους οι ίδιοι ή με τη συνοδεία τεχνικού συμβούλου, στην προβλεπόμενη Επιτροπή.
Η αίσθηση που εξέπεμπαν οι εισηγητές, ήταν πως οι έχοντες εκκρεμότητα με το χαρακτηρισμό διεκδικούμενων ακινήτων γης, θα πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσουν «αντίρρηση» με ελπίδες θετικότερης έκβασης από τον πρόσφατο «περιβαλλοντικό νόμο». 
Σε ερώτηση του "ArtemisPRESS" για την τύχη των 39 καταπατημένων περιπτώσεων εντός
της Αλυκής, ο Ε. Σταματόπουλος απάντησε ότι δεν αλλάζει κάτι και πως δεν υφίσταται θέμα χρησικτησίας σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου