Τρίτη 14 Ιουλίου 2020


Ανακοίνωση της «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» 
Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουλίου
"Στη 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης στις 9 Ιουλίου, η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κατέθεσε 2 Προτάσεις:
1η . Ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος που επιχειρεί η Κυβέρνηση, η οποία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ του Ψηφίσματος ψήφισαν οι Παρατάξεις «ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» και «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ». Από την ψηφοφορία απείχαν οι Παρατάξεις «ΑΝΑΣΣΑ» της Κας Ραυτοπούλου και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Προφανώς η ιδιωτικοποίηση του Νερού, με τις συνεπαγόμενες αυξήσεις στην τιμή του και τις άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μας, τις αφήνει παντελώς αδιάφορες.
2η .  Έγγραφη Εισήγηση που συνοδευόταν με όλο το θεσμικό πλαίσιο, για την Σύσταση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ με συμμετοχή του Δήμου μας και σε σύμπραξη με άλλους Δήμους.  Η Πρότασή μας έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτή και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην συνέχεια, συζητήθηκε στο Θέμα για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ μας, μέσω εκχώρησης των Ανταποδοτικών Τελών. Οι Σύμβουλοί μας ανέπτυξαν το θέμα με οικονομικά στοιχεία από τα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ», σύμφωνα με τα οποία το χρηματικό υπόλοιπο του προηγούμενου έτους επαρκεί  και με το παραπάνω για την σταδιακή χρηματοδότηση του έργου. ΝΑΙ ψήφισαν η Παράταξη του κ. Δημάρχου, η «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» και ο κ. Στρατίκης. ΟΧΙ ψήφισαν η «ΑΝΑΣΣΑ» και η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Προφανώς οι δύο Παρατάξεις δεν θέλουν φώς στο Δήμο μας και προτιμούν τον σκοταδισμό.
Μελανό σημείο της Συνεδρίασης ήταν, όταν ο κ. Δάρδαλης επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» απεκάλεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κατσούλη με τον χαρακτηρισμό «γελοίο». Δυστυχώς το γεγονός αυτό αποδείχνει πόσο σέβεται τον θεσμό του Δ.Σ. και τους λοιπούς συναδέλφους του. Κρίμα, γιατί ο κ. Δάρδαλης τυγχάνει να είναι κι εκπαιδευτικός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου